Please copy and paste here your remarketing code.


Ako vybrať sviečky do interiéru?

Zariaďujete si byt, alebo robíte v ňom nejaké zmeny?

Po premyslení v akom štýle byt alebo dom zariadiť sa dostaneme aj k tomu aké použijeme interiérové doplnky. Medzi interiérové doplnky, ktoré nám spríjemňujú atmosféru a vnášajú do našich príbytkov krásu, svetlo a teplo patria neodmysliteľne dekoračne sviečky.

Akým spôsobom vybrať tvary a farby sviečok?

Farby meniaca sviečka - pyramídaVäčšinou pispôsobujeme farbu sviečok hlavným interiérovým prvkom, nábytku, kobercom, farbe stien. Ich farebnosť volíme aj prispôsobeniu ročným obdobiam, alebo sviatkom.

Do moderného interiéru sa hodia sviečky jednoduchých geometrických tvarov výrazne sfarbené, naopak do rustikálne ladeného interiéru sa nám žiadajú sviečky zložitejších tvarov.

Farby prispôsobujeme hlavným prvkom interiéru.

Väčšinou vyberáme farby sviečok tak, aby sa opakovali aj vo farbách nábytku a stien.
Nemali by sme zabúdať na pravidlá farebného kontrastu a doplnkových farieb.
Aby nezanikla dominancia sviečok , nemali by sme voliť ich farbu takú, aké má pozadie a vizuálne splýva. Tá jej dominancia by zanikla a to nechceme.

Ako si vybrať vôňu sviečok?

Príjemnú atmosféru domova nám v jarnom období spríjemní osviežujúco levanduľová alebo citronellová vôňa.
V letnom období sú obľúbené svieže kvetové, ovocné a morské vône.
V zimnom období radšej siahame po vôňach pripomínajúcich teplo domova, škoricu, klinčeky, perníkové korenie, pomarančovú vôňu.
Na vianoce patria medzi najobľúbenejšie sviečkové arómy medová, perníkové korenie, orientálna ambra a škorica.

Aký materiál uprednostniť pri výbere sviečok?

Stearínová svieca v skleParafínové sviečky sú najrozšírenejšie, vyrábajú sa zo synteticky získaných a vyčistených parafínov. Materiál je stabilný, nepodliehajú oxidácii, tuchnutiu. Vysoko čistený parafín je bezfarebný a to umožňuje vyrábať parafínové sviečky akýchkoľvek farieb. Kvalitný parafín je zároveň zbavený vedľajších zápachov a tým aj škodlivých prchavých zlúčenín.

Stearínové sviečky sa vyrábajú zo stearínu rastlinného alebo živočíšneho pôvodu. Rastlinný stearín je na sviečky vhodnejší, vytvára nádherné kryštálové štruktúry. Rastlinný stearín je získavaný ako vedľajší produkt pri čistení palmového oleja. Ak privoniate k stearínovej sviečke vyrobenej z rastlinného stearínu, zistíte že aj bez arómy má veľmi príjemnú vôňu.

Sviečky zo včelieho vosku patria medzi sviečky vyrobené z prírodných materiálov. Výhodou týchto sviečok je nezameniteľná vôňa včelieho vosku. Nevýhodou je pomerne nízky bod topenia a mäknutia včelieho vosku a z toho vyplývajúca vyššia pretekavosť.