Please copy and paste here your remarketing code.

Všetky čaje pochádzajú z rovnakej dreviny – Camelia Sinensis. Divoko rastúce stromy čajovníka sa objavili v Indii ale po prvý raz sa začali pestovať v Číne. Počas storočí sa čaj liečebne používal a stále sa používa v tradičnej čínskej medicíne. Zelený čaj

V šálke čaju vždy bol a stále je ukrytý určitý význam. Čaj sa stal zastavením v rušnom kolobehu života, spoločníkom osamelých chvíľ i priateľských posedení, osviežením tela aj duše. Je hneď po vode najrozšírenejším nápojom na Zemi a bez nadsadenia môžeme povedať, že ovplyvnil nielen životný štýl mnohých ľudí, ale i dejiny mnohých štátov.
Príbeh čaju za začal v Číne. Čaj sprevádzal Číňanov skoro od začiatku ich dejín, čínsky učenci ho pokladali za najkultivovanejší nápoj. Pre Tibeťanov sa čaj s jačím maslom stal prostriedkom k ľahšiemu prežitiu na himalájskych pláňach. V Japonsku dostalo pitie čaju samostatnú a kultivovanú podobu v podivuhodnom čajovom obrade, pri ktorom má každý úkon, každý aj najmenší pohyb presne určenú úlohu i filozofický význam. V Indii sa odohrávalo dobrodružstvo drsných mužov, ktorí sa vydávali do neznámych končín, aby vysádzali kry čajovníka. Čaj sa stal zlatonosným obchodným artiklom, kvôli čaju sa viedli vojny, vysoké clo na čaj sa stalo zámienkou na začatie americkej občianskej vojny.

Prvými Európanmi, ktorí na začiatku 17. storočia prepadli čaju, boli Holanďania, ale až anglický čaj o piatej sa stal pojmom, ktorý vstúpil do kultúrneho povedomia ľudí celého sveta.
Čaj má za sebou viac ako 3000 ročnú históriu a kultúrny vývoj. Je ospevovaný intelektuálmi a jeho blahodárne účinky na ľudský organizmus sú garantované mnohými vedeckými štúdiami. Zaháňa únavu, zvyšuje imunitu tela voči chorobám /ale aj voči znečistenému životnému prostrediu a radiácii/, funguje ako ľahké afrodiziakum, jeho pravidelné pite dokázateľne predlžuje život.
Čaj má stovky rozličných chutí a vôní, je to nápoj dokonalej harmónie a ľudského súznenia. Pekne to vyjadril jeden z najväčších súčasných čajových majstrov Sóšicu Sen XV.: „Nad miskou čaju možno dosiahnuť skutočný mier a mierumilovnosť, ktorá z misky čaju vyžaruje.

Zelený čaj v prírodeLiečivé účinky zeleného čaju – prírodný liečivý prostriedok.
Zelený čaj sa vyrába tak, že čerstvo nazbierané lístky sa okamžite prudko sušia /väčšinou v Číne/ alebo zaparujú horúcou parou /v Japonsku/. Toto zabraňuje fermentácii, inaktivuje nežiadúce enzýmy a zároveň zachováva zdraviu prospešné antioxidanty. Tieto antioxidanty, nazývané polyfenoly, sú základom liečivých účinkov zeleného čaju. Až potom nasleduje zviňovanie. Čaj vyluhovaný z takto ošetrených listov má svetlo zelenú alebo žltozelenú farbu, pretože chlorofyl a triesloviny v listoch sa nezmenili. Zelený čaj má veľmi jemnú vôňu a chuť, ktorá sa možno niekomu môže zdať nahorklá.

Súčasné štúdie poukazujú na to, že zelený čaj môže:
-pomáhať prevencii rakovinových ochorení,
-upravovať vysoký krvný tlak, znižovať cholesterol a hladinu cukru v krvi,
-spomaľovať procesy starnutia, uvoľňovať toxické látky z tela,
-uchovávať zdravú pleť.
-je prevenciou tvorby zubného kazu a chráni nás pred vírusmi. Zabraňuje infekcii, posilňuje cievy.
-je prirodzeným diuretikom.
-osviežuje telo a zbavuje ho únavy a napätia. Teín v čaji podporuje činnosť centrálnej nervovej sústavy.
-neutralizuje škodlivé vplyvy žiarenia. Ľudia, ktorí trávia veľa času pred obrazovkou, by ho mali piť pravidelne.
Spektrum pozitívnych účinkov zeleného čaju na zdravie človeka sa rozširuje každým ďalším medicínskym výskumom.

NAŠE PRODUKTY S VÔŇOU A OBSAHOM ZELENÉHO ČAJU.