Please copy and paste here your remarketing code.
Lufa Cylindrica

Špongie a masážne rukavice či iné pomôcky z lufy nie sú ničím novým. Lufa je vlastne rastlina s názvom Lufa Cylindrica a za jej domov možno označiť krajiny ako Egypt, Arábia či India. Ide o lianu s blanitými tmavozelenými laločnatými listami a plodmi pripomínajúcimi uhorky.

LufaSpracovanie
Výrobky z lufy sa získavajú spracovaním poriadne dozretých plodov. Tie sa ponoria do nádoby s prúdiacou vodou na tak dlho, kým nedôjde k rozrušeniu plodu a vyplaveniu semien a ďalších mäkkých častí. Zvyšok, teda pevná štruktúra plodu, sa následne suší a bieli a vyrábajú sa z nej už spomínané špongie a ďalšie výrobky. V suchej podobe sú tieto špongie nepríjemné a drsné na dotyk, no po namočení do vody, krásne zmäknú.

Na čo je dobrá?
Lufa je v podstate prírodná špongia, ktorá je vhodná na každodenné použitie v sprche. Používaním lufy bude vaša pokožka príjemne prekrvená, odstránia sa odumreté bunky (lufa funguje ako jemný píling) a tiež sú známe jej proticelulitídové účinky. Výsledkom je hebká a na dotyk jemná pokožka. Po masáži lufou je dobré pokožku nakrémovať vhodným hydratačným krémom či telovým mliekom, pretože sa lepšie vstrebá.

Lufou si možno pomôcť aj pri problémoch s drsnou pokožkou na chodidlách. Pravidelná masáž sa postará o odstránenie odumretých buniek kože a chodidlá budú onedlho jemné a krásne. Po masáži lufou je opäť dôležité naniesť na chodidlá vhodný ošetrujúci krém, ktorý pokožku zregeneruje.

Problematická pleť na tvári tiež pookreje vďaka lufe. Určite však nesmieme tvár drhnúť, stačí jemná masáž raz za čas, ktorá nahradí píling. Pleť sa prekrví, zbavíme ju nečistôt a to môže dopomôcť k zmierneniu problémov s akné a nečistotami pleti. Pozor však pri zapálených vyrážkach - v takom prípade by sme si masážou lufou mohli problémy ešte prehĺbiť. Tiež pomáha pri bolestiach kĺbov, a tak je vhodnou pomôckou napríklad aj pre ľudí trpiacich reumatizmom.

Koľko stojí?
Ako vidno, lufa je naozaj skvelým pomocníkom pre krásu a nemala by chýbať žiadnej žene. Vaša pleť vďaka jej pravidelnému používaniu doslova ožije. Cena pritom vôbec nie je vysoká a špongie, masážne rukavice či návleky zoženieme v obchodoch už od pár eur. Skúsenejší záhradkári si môžu dokonca vypestovať svoju vlastnú lufu a vyrobiť vlastné „lufové" pomôcky.

2 v 1 - lufa a mydlo - genálne spojenie!
Aká prospešná je lufa sme si už povedali vyššie. Ale nech je dobrá akokoľvek, keď ju skombinujeme s prírodným mydlom bez zbytočných chcemikálií, dostaneme úžasnú vec - užitočnú, voňavú a krásnu. Teda vlastne 3 v jednom :) 

 Glycerínové mydlo s lufou a vôňou Litsea Cubeba
Glycerínové mydlo s lufou a vôňou Litsea Cubeba 
 
 Glycerínové mydlo s lufou a vôňou pomaranč
Glycerínové mydlo s lufou a vôňou pomaranč 
 
Glycerínové mydlo s lufou a vôňou čučoriedkaGlycerínové mydlo s lufou a vôňou čučoriedka
 
Glycerínové mydlo s lufou a vôňou čierne hroznoGlycerínové mydlo s lufou a vôňou čierne hrozno
 
Glycerínové mydlo s lufou a vôňou morská riasa
Glycerínové mydlo s lufou a vôňou morská riasa